بیماری صرع و راههای درمان آن
بیماری صرع چیست و چگونه درمان می شود؟
تومورهای مغزی
تشخیص صرع
تشخیص صرع بر اساس نتیجه معاینه و دقت پزشک، آزمایشهای خونی، تصویربرداری از مغز مانند سیتی اسکن، ام آر آی و نوار مغز انجام میشود.
نوع دیگری از بررسی به نام بررسی ویدیویی طولانی مدت هم وجود دارد که در بیمارانی انجام میشود که به درمان مقاوم هستند یا برای درمان صرع، به جراحی نیاز دارند. بررسی ویدیویی این امکان را به پزشک میدهد که از نوع صرع و محل ایجاد تشنج در مغز اطمینان حاصل کند.
صرع من خوب خوب شد؟
بهطور معمول اگر بیمار طی 10 سال گذشته تشنج نداشته و از این 10 سال، 5 سال بدون مصرف دارو، تشنجش متوقف شده باشد، میتوان گفت که صرع بهبود یافته است.
با اینحال هنوز تعریف دقیق علمی در این زمینه ارائه نشده و قطع درمان دارویی فقط با صلاح دید پزشک صورت گیرد.
آیا صرع یک بیماری ارثی است؟
در خانوادهای که صرع در یکی از فرزندان تشخیص داده میشود، احتمال وجود صرع در فرزندان دیگر در مقایسه با خانوادهای که به این بیماری مبتلا نیستند، کمی بیشتر است.
از طرف دیگر، اگر مادر یا پدر کودک صرع داشته باشند، احتمال ابتلا فرزند به بیماری کمی بیشتر است.
در نتیجه، ابتلای پدر یا مادر به صرع، دلیل منطقی و علمی برای بچهدار نشدن نیست.
درمان صرع
زمانی که تشخیص صرع قطعی میشود، پزشک بهترین درمان را بر اساس نوع صرع، سن، جنسیت، شغل و شرایط اجتماعی و اقتصادی بیمار آغاز میکند.
در بیشتر موارد، درمان با یک داروی ضد صرع آغاز میشود. حدود نیمی از بیماران با درمان تک دارویی کنترل میشوند. حدود 30 درصد از بیماران برای کنترل تشنجها نیاز به درمان دو دارویی یا سه دارویی دارند و مابقی بیماران که نسبت به درمانهای خوراکی ضدصرع مقاوم هستند به درمانهای دیگری از جمله عمل جراحی نیاز پیدا میکنند.
علاوه بر این درمانها، بیمار هم باید تمامی عادات اشتباه زندگی را تغییر دهد.
بیخوابی زیاد، گرسنگی طولانیمدت، استرس و اضطراب زیاد، عدم نوشیدن آب به مقدار کافی، مصرف مشروبات الکلی و مواد تحریککننده مانند اکستازی و کوکایین، عدم پایبندی به مصرف داروهای تجویز شده در زمان مناسب و مقدار تجویز شده میتوانند احتمال حمله تشنج را بالا ببرد
نگارش و گردآورنده: رضا رحیمی
منبع: گروه داروسازی عبیدی
- لینک منبع
تاریخ: سه شنبه , 14 آذر 1402 (18:14)
- گزارش تخلف مطلب