تغییر رنگ پنجره دوجداره
از آنجایی که تولید کنندگان، سالها محصولاتی را در زمینه ی پنجره دوجداره یو پی وی سی تولید می کنند،ممکن است که این محصولات در شرایط جوی و به مرور زمان دچار تحولاتی از جمله تغییر رنگ بشود.
از آنجایی که اشعه نور خورشید به میزان قابل توجهی هنگام طی کردن مسافت بین خورشید تا زمین و همینطور هنگام ورود به جو زمین کاهش پیدا می کند،اما ممکن است مناطقی در تیررس تابش مقدار بیشتری از اشعه نور خورشید،به ویژه در هر نوع شرایط جوی یا جغرافیایی قرار بگیرد.
با فناوری و پیشرفت های روز افزون و همینطور آزمایش های زیاد،شیوه ای برای حل این مشکل پیدا شده است.همچنین برای تغییر رنگ در پروفیل پنجره دوجداره، زمان زیادی طول خواهد کشید، که در حال حاضر شاهد تولید و ارائه پنجره های دوجداره یو پی وی سی با دوام در برابر نور آفتاب وقابل تغییر رنگ در پروفیل پنجره دوجداره هستیم.
پروفیل های جدید حداقل تا 30 سال برای پنجره های دوجداره،کارایی خواهد داشت. نکته قابل اهمیت این است که شما بهتر است از پروفیل های دارای استاندارد و مرغوبیت خاص،استفاده نمایید. یکی از مهمترین عوامل تأثیر گذار برای سنجش ساختار شیمیایی پنجره دوجداره یو پی وی سی، نحوه واکنش نشان دادن پروفیل ها در برابر تابش مستقیم نور خورشید و اشعه فرا بنفش است.
یکی از بهترین شیوه ها،برای ممانعت از تغییر رنگ و خرابی پروفیل ها، استفاده از رنگ دانه هایی مناسب و مواد آنتی UV می باشد که استفاده از آن در این قسمت خیلی مهم است.
تثبیت کننده ها
یکی از راه های جلوگیری از ایجاد تغییر رنگ پنجره دوجداره، در برابر اشعه فرابنفش، اضافه کردن تثبیت کننده های رنگی در پروفیل های یو پی وی سی می باشد. یکی از مهم ترین پیگمنت های موجود، مربوط به تیتانیوم دی اکساید است که درمیزان و نوع مصرف،تغییر حالت و دوام رنگ پروفیل های یو پی وی سی نقش مهمی دارد.
دی اکسید تیتانیوم در بازتابش اشعه فرا بنفش و همینطور در تنظیم و حفظ شفافیت رنگ پروفیل یو پی وی سی تأثیر بسزایی دارد. برخلاف دیدگاه های عمومی که بیشتر مردم عقیده دارند،مقدار تغییر رنگ در پروفیل های یو پی وی سی بستگی به دمای هوا و نواحی مختلف دارد، در شرایط آب و هوایی محل اقامت و سکونت مردم،اصلأ هیچ تأثیری ندارد و پروفیل دچار تغییر رنگ نمی شود.بلکه بیشتر بستگی به میزان و نحوه تابش نور خورشید دارد.
بازه تغییر رنگ درپروفیل پنجره دوجداره یو پی وی سی تقریبأ بین 6 ماه تا 3 سال است،که تغییر رنگ جزئی پروفیل های یو پی وی سی،در شرایط محیط طبیعی حدود 10 درصد است.
پایدار کننده UV
نور خورشید جذب پرتوUV شده و باعث خرابی پلیمرها می شود. میزان انرژی این فوتون ها (290-400 نانومتر) است که در شکستن پیوندها در پلیمر تأثیر گذار است. جهت ممانعت ازاین خرابی ها،از پایدارکننده های مناسب استفاده می کنند.
انواع پایدار کننده ها
پایدارکننده ها دارای چندین مکانیسم مختلف است که: در مکانیسم اول،در مقابل جذب پرتو،انرژی کمتری را پس می دهد. در مکانیسم دوم،ماکروملکول برانگیخته شده به سطح انرژی بالاتر و بیشتری می رسد که این انرژی به صورت گرما به هدر می رود.
معمولأ پروفیل های حفاظت نشده در برابر تابش پرتو دچار تغییر رنگ (رنگ زرد یا کدر) شده و جلای خود را نیز از دست می دهد.
گاهی اوقات در چنین شرایطی خواص فیزیکی از جمله مقاومت ضربه ایی (مقاوم در برابر ضربه های محکم) و استحکام کششی خود را نیز از دست می دهد.
دی اکسید تیتانیوم
دی اکسید تیتانیوم در طبیعت به سه گونه بلوری،روتایل،آناتاز و بریکت وجود دارد. این نوع از دی اکسید تیتانیوم به دو روش کلراید و سولفات در زمینه تجارت تولید می شود. هیچ رنگدانه ای به اندازه تیتان سفید کننده نیست و در پراکندگی توری و پنهان گری تأثیرگذار نیست.
کارایی اصلی تیتانیوم جذب نور فرا بنفش برای جلوگیری از خرابی ماده است که توسط تابش اشعه UV حفاظت می شود.
شما بهتر است از پنجره های دوجداره یو پی وی سی که از پروفیل های با کیفیت و مرغوب که دارای استاندارد و گارانتی مورد تأیید RAL آلمان قرار دارد، استفاده بکنید تا دچار مشکلاتی از قبیل تغییر رنگ در پروفیل پنجره های دو جداره در سراسر ایران نباشید و با اطمینان خاطر از این محصولات استفاده نمایید.
- لینک منبع
تاریخ: چهارشنبه , 22 آذر 1402 (16:17)
- گزارش تخلف مطلب