شاید کم رویی تعدادی از افراد به دلیل حجب و حیا مانع باشد تا نتواند دلیل کجی آلت تناسلی خود را از پزشک بپرسد.
شکل طبیعی آلت تناسلی و غیر طبیعی بودن آن چگونه است؟
بطور کلی حدود 20 نوع آلت تناسلی وجود دارد و اندازه طبیعی آن بطور میانگین 12 تا 15 سانتیمتر است
حدود 20 نوع آلت تناسلی مختلف وجود دارد:
آلت تناسلی مخروطی ترافیکی
این نوع آلت تناسلی، پایه پهن تری دارد و در ابتدا ممکن است دخول آسانتر باشد، اما با جلوتر رفتن، دخول سخت تر می شود.
آلت تناسلی با سر قارچی شکل
این نوع آلت تناسلی، پایه ی باریک تری دارد و رفته رفته سر آن بزرگ تر می شود و شکل آن درست برعکس آلت مخروطی شکل است.
آلت تناسلی ضخیم
برخی از انواع آلت تناسلی، قطر بزرگتری دارند و بیشتر از آن که بلند باشند، پهن هستند.
آلت تناسلی بسیار لاغر
بسیاری از آلت های تناسلی، قطر کمی دارند و بسیار باریک هستند.
آلت تناسلی ختنه شده
در این نوع آلت، معمولاً در دوران نوزادی، پوست روی ختنه گاه بریده می شود.
آلت تناسلی ختنه نشده
در این آلت، پوست ختنه گاه دست نخورده باقی می ماند.
آلت تناسلی بزرگ شونده (grower)
این آلت های تناسلی در حالت شل، کوچکتر از حالت نعوظ هستند.
آلت تناسلی گوشتی (shower)
این نوع آلت تناسلی در حالت معمولی، بزرگ است و در حالت نعوظ فقط سفتی آن تغییر می کند و در هر دو حالت اندازه ی آن یکسان است.
آلت تناسلی منحنی
این آلت تناسلی در حالت نعوظ، اندکی یا به مقدار زیاد، به یک طرف خم می شود.
آلت تناسلی کوچک
این آلت تناسلی در حالت نعوظ حدوداً سه اینچ طول دارد.
آلت تناسلی بزرگ
این آلت تناسلی در زمان نعوظ، دارای 7 اینچ طول یا بیشتر است.
آلت تناسلی غیرقابل پیش بینی
این آلت های تناسلی، در زمان لزوم سفت نمی شوند یا در حالت سفت باقی نمی مانند.
آلت تناسلی حساس از نظر عاطفی
این نوع آلت تناسلی، تحت تأثیر عواطفی همچون خجالت، اضطراب اجتماعی و خستگی های ذهنی، حالت نعوظ خود را از دست می دهد.
آلت تناسلی صاف
آلت تناسلی صاف، بدون رگ یا برآمدگی است.
آلت تناسلی رگه دار
برخی از آلت های تناسلی در هنگام سفت شدن، برجسته می شوند و رگ های آنها قابل مشاهده نیستند اما در حین رابطه ی جنسی احساس می شوند.
آلت تناسلی تیره تر
رنگ این آلت تناسلی نسبت به پوست دیگر نواحی بدن، تیره تر است و ربطی به نژاد فرد ندارد.
آلت تناسلی کک و مک دار
این آلت، دارای کک و مک های مشخص یا خال های مادرزادی است.
آلت تناسلی مودار
این نوع آلت تناسلی، دارای موی زائد در ناحیه پایه و سر آلت تناسلی است.
آلت تناسلی بدون مو
با وجود اینکه، موهای زائد آلت تناسلی، میکروب ها را دور نگه می دارند، اما هیچ چیز خطرناکی در مورد آلت تناسلی بدون مو وجود ندارد.
آلت تناسلی دارای توده های گوشتی
در اکثر مواد، برجستگی ها یا توده های گل کلم مانند در پوست ختنه گاه آلتی به وجود می آیند که ختنه نشده است.
به طور طبیعی آلت تناسلی مردان در هنگام نعوظ، مستقیم بوده، اما در برخی موارد هم کجی آلت تناسلی تا حدودی وجود دارد و جای نگرانی ندارد. اما بعضی از آقایان از کجی آلت تناسلی در حین نعوظ به دلیل درد و یا لذت نبردن حین رابطه جنسی شکایت دارند. برای رفع این مشکل در دو حالت نعوظ و غیرنعوظ با موبایل عکس بگیرید و به پزشک متخصص ارولوژی نشان دهید.
در هنگام نعوظ خون وارد قسمت های مختلف غاری الت شده و باعث سفتی آلت تناسلی می شود. پس نتیجه می گیریم که کجی آلت تناسلی زمانی ایجاد می شود که قسمتی از بافت های قابل انبساط آلت، قادر به ایجاد گنجایش نیستند که اغلب به علت بافت فیبری که در معاینه سفت می باشد، ایجاد می شود.
طبیعتا به علت عدم باز شدن قابل قبول بافت فیبری آلت در هنگام نعوظ، آلت حین نعوظ به همان سمت منحرف می شود که درصد و میزان انحراف، رابطه مستقیم با میزان بافت فیبروزه سفت و غیر قابل اتساع آلت دارد.
⚠ توجه: آلت تناسلی مردان در حالت شل و غیر نعوظ، به یک سمت (کجی الت تناسلی به سمت چپ) متمایل بوده که این موضوع بی اهمیت است و بیانگر مسئله خاصی نیست.
علت ایجاد کجی آلت تناسلی
عوامل مختلفی در ایجاد کجی الت تناسلی در بدن اشخاص وجود دارد، که در ادامه به آن می پردازیم:
1_ کجی آلت مادرزادی
کجی مادرزادی آلت تناسلی یک بیماری نسبتا شایع است و حدود 10 درصد مردان را گرفتار می کند. کجی آلت تناسلی مادرزادی بیشتر به علت متقارن نبودن اندام درونی الت تناسلی است.
انحراف آلت بیش از 30 درجه در حالت نعوظ و سفتی باید پیگیری پزشکی شود اگر همراه درد باشد. این انحراف حاصل تجمع کلسیم در بافت است. انحراف می تواند به یک سمت و یا ترکیبی (مثلا انحراف همزمان به پایین و چپ) باشد، گرچه در این نوع کجی انحراف بیشتر به سمت چپ می باشد. قابل توجه است که در این نوع کجی اغلب افراد دچار مشکل مقاربت نمی شوند و تنها 1 تا 2 درصد افراد کجی شدید با زاویه های زیاد دارند.
2_ کجی آلت اکتسابی
در این بیماری فرد از ابتدا دچار مشکل نبوده و در طول زمان بنا به دلایلی، دچار کجی آلت می شود. بیشتر کجی های آلت تناسلی اکتسابی به علت پلاک پیرونی بوده است. از دیگر علت ها می توان به ضربه به آلت و شکستگی آلت، هیپوسپادیازیس و … اشاره کرد.
3_ بیماری پیرونی و کجی الت تناسلی
بیماری پیرونی نوعی بیماری اکتسابی آلت تناسلی مردانه بوده که موجب انحراف و کوتاهی آلت می شود. این بیماری به علت تشکیل بافت فیبری (لیفی) در داخل جسم غاری آلت ایجاد میشود. در بیماری پیرونی که حدود پنج درصد مردان را درگیر میسازد، بافت همبندی در داخل بافت نرم آلت ایجاد میشود و موجب اختلال در نعوظ، انحنای آلت، درد و کوتاهی پنیس میشود.
علت اصلی بیماری مشخص نیست ولی وارد شدن ضربه به آلت تناسلی در حالت نعوظ را در ایجاد آن مؤثر میدانند. از دیگر عوامل موثر در بیماری زایی پیرونی می توان به رسوب کلسیم در بافت اسفنجی آلت اشاره کرد. گرچه این رسوب کلسیم هیچ ارتباطی به سطح کلسیم خون ندارد. از علائم این بیماری می توان به:
- احساس سفتی در تنه ی آلت تناسلی
- درد آلت در هنگام نعوظ
- کوتاهی آلت
- اختلاف در قطر آلت
- و …
اشاره کرد. قابل ذکر است که این بیماری در افراد دیابتی، افراد مبتلا به فشار خون و مشکلات قلبی عروقی بیشتر دیده می شود.
4_ هیپوسپادیازیس
یک نقص مادرزادی در پیشابراه است که سوراخ خارجی پیشابراه قبل از کلاهک آلت (گلنس) و در سطح تحتانی آلت قرار دارد. در این بیماری گاهی کجی آلت تناسلی نیز دیده می شود که خمیدگی اغلب در نوک آلت و به سمت پایین است.
5_ شکستگی آلت تناسلی
هرگونه آسیب و ضربه می تواند باعث ایجاد خونریزی و بعد از آن تشکیل فیبروز در آلت شود، که در نهایت می تواند منجر به کجی آلت تناسلی شود. خودارضایی محکم و روابط جنسی خشن، از علل این شکستگی است که اگر به موقع درمان نشوند باعث ایجاد کجی می شوند.
راه های افزایش سایز آلت تناسلی مردان
درمان کجی آلت تناسلی
درمان کجی آلت تناسلی بیشتر به روش جراحی است اما روش های غیر جراحی نیز دارد. برای درمان کجی آلت تناسلی، روش درمان را با توجه به شرایط بیمار انتخاب می کنیم. در ابتدا این سوال پیش می آید که، عمل جراحی مناسب چه افرادی است؟
در افرادی که انحنای بیشتر از 30 درجه دارند، افرادی که در روابط جنسی مشکل دارند یا کسانی که از نظر زیبایی با الت خود کنار نمی آیند، جراحی الت انتخاب می شود که خود چند نوع مختلف دارد، از جمله: بریدن و برداشتن قسمت هائی از پوشش اجسام غاری، استفاده از پیوند در طرف مقابل کجی، چین دادن پوشش اجسام غاری و ….
ساده ترین و کم عارضه ترین روش جراحی برای کجی آلت تناسلی روش plication (چین دار کردن سمت مقابل انحراف) است. عمل فوق تحت بی حسی موضعی (بدون نیاز به بی هوشی عمومی)، به صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری شبانه در بیمارستان است.
در طی جراحی فوق، ابتدا برشی حلقوی بر روی خط ختنه گاه قبلی داده می شود و سپس پس از پایین کشیدن پوست آلت با تزریق مواد محرک به داخل آلت و ایجاد نعوظ مصنوعی (Artificial Erecti) محل حداکثر انحراف روی آلت مشخص می شود، سپس در سمت مقابل با زدن چند بخیه انحراف از بین می رود.
مزیت جراحی فوق زمان کوتاه جراحی (کمتر از ١ ساعت)، ترخیص بیمار در بعد از ظهر روز جراحی، میزان کم کوتاه شدن آلت پس از جراحی (کمتر از ١ سانتیمتر) و احتمال عود کمتر از 5٪ است.
درمان کجی الت تناسلی بدون جراحی
روش های غیر جراحی درمان کجی آلت تناسلی بیشتر در افرادی انجام می شود که به تازگی دچار این مشکل شده اند و مشکل آنها حاد می باشد. از روش های غیر جراحی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مصرف دارو
- تزریق داخل موضع
- درمان های موضعی
درمان های خوراکی جهت تصحیح کجی آلت شامل موارد زیر است:
- ویتامین E
- تاموکسی فیلین
- کلشی سین
- تزریق استرویید، وراپامیل و کلاژن
از مثال های دیگر درمان دارویی کجی آلت تناسلی می توان به (potassium para-aminobenzoat (Potaba برای درمان پیرونی اشاره کرد. قابل ذکر است که درمان قطعی کجی آلت تناسلی درمان جراحی می باشد و این مزیت درمان جراحی نسبت به درمان خوراکی است.
توصیه پزشک
بسیاری از افراد به علت کم رویی یا خجالت به پزشک مراجعه نمی کنند و مشکل خود را مخفی می کنند. حتی گاهی ازدواج نمی کنند. باید ذکر کرد که این مشکل درمان دارد و با جراحی در خیلی از افراد قابل حل است. البته زمان تشخیص و درمان زودرس در پیش آگهی این بیماری بسیار تاثیر دارد.
افرادی که تحت عمل جراحی کجی آلت قرار می گیرند بهتر است جهت جلوگیری از ایجاد نعوظ شبانه و ایجاد درد در محل جراحی، تا ١ هفته الی ١٠ روز پس از جراحی به بیمار داروهای خواب آور و یا شل کننده حین خواب داده شود و هم چنین توصیه می شود بیمار تا 6 هفته پس از جراحی رابطه ی جنسی نداشته باشد.
نگارش و گردآورنده: رضا رحیمی
منبع: اقتباس از
شهریار ناطق جراح کلیه و متخصص ارولوژی