آشنایی با بیماری های کبد
آن چه که در این مطلب می خوانید:
بیماریهای کبدی
[1] توسط آزمایشهای Serum Transferrin و Serum ferritin صورت میگیرد.
در صورت بالا بودن آنزیمهای کبدی نمیتوان بهصورت قطعی گفت که فرد مبتلا به کبد چرب است، لذا به روشها و آزمایشهای تشخیصی دیگری نیاز دارد.
نگارش و گردآورنده: رضا رحیمی
منابع:
تشخیص آزمایشگاهی و پزشکی، حسینی نسب، سنندج
www.mayoclinic.org
www.labtestsonline.org
[1] بیماری هموکروماتوز نوعی اختلال است که در آن میزان ذخیره آهن و آهن موجود درخون بالاتر از حد طبیعی است و به دنبال آن آهن اضافی در بافتهای مختلف مانند کبد رسوب کرده و منجر به از دست رفتن یا اختلال در ارگان آسیب دیده میشود.
[2] بیماری ویلسون نوعی اختلال است که میزان عنصر مس موجود درخون بالاتر از حد طبیعی است و به دنبال آن مس اضافی در بافتهای مختلف مانند کبد، مغز رسوب کرده و در نهایت منجر به از دست رفتن یا اختلال در ارگان آسیب دیده میشود.
[3] آنزیم آلفا-1 آنتی تریپسین یک نوع آنزیم است که در صورت کمبود یا نبود آن تخریب شدید بافتی رخ میدهد و میتواند باعث از دست رفتن کامل عملکرد یک ارگان مانند کبد یا ریه شود.
[4] مصرف الکل در افراد الکلی باعث آسیب شدید به کبد میشوند؛ در نتیجه کبد توانایی تجزیه و تفکیک چربیها را ندارد و منجر به تجمع چربیها در کبد و ایجاد کبد چرب میشود. در افراد غیر الکلی به دلایل مختلف غیر از الکل، چربیها در کبد تجمع یافته و باعث بزرگی و التهاب کبد میشود.
- لینک منبع
تاریخ: سه شنبه , 21 آذر 1402 (16:08)
- گزارش تخلف مطلب