تاثیر نوشتن بر سلامت مغز
خواندن یعنی شناسایی و باز شناسی نمادهای تصویری و نوشتاری با رمزگشایی آن. ولی نوشتن یعنی بازآفرینی و تولید و رمزگذاری معنادار محتواهای شنیداری و تبدیل آن به نمادهای نوشتاری همراه با درک مطلب. اختلال در خواندن و نوشتن و ریاضی و حساب ناشی از عملکرد ضعیف فرایندهای ذهنی مغز و سیستم اعصاب شناختی فرد است. بسیاری از صاحب نظران معتقد هستند که نوشتن و روزنگاری یا خاطره نویسی می تواند در سلامت مغز و اعصاب نقش مهمی را ایفا کند. در این مطلب ابعاد مختلف این موضوع بررسی و 5 دلیل مهم آن نیز ذکر شده است.
تقویت قوای ذهنی و سیستم ایمنی با نوشتن
جیمز دبلیو پنهبکر، استاد و روانشناس اجتماعی در پژوهش خود دریافت افرادی که اندیشهها و افکار و احساسات خود را مینویسند وضعیت جسمی و روانی سالمتری دارند. نوشتن به آنها کمک میکند تا بتوانند به تجربههای زیسته خود نظم ببخشند و از آن بیاموزند.
نوشتن علاوه بر تقویت قوای ذهنی، سیستم ایمنی افراد را هم تقویت میکند. یکی از دلایل آن این است که در نوشتن ازاحساسات درونی از ضمیر “من” برای تأکید بر دیدگاه خود استفاده میکنید. با این کار با احساسات و عواطف خود مرتبط میشوید و میتوانید روشنتر درباره آنها فکر کنید و در نتیجه بهتر میتوانید این احساسات را به دیگران منتقل کنید تا حمایت و کمکهایی که نیاز دارید، دریافت کنید.
روز پربارتر با نوشتن خاطرات روزانه
در دوران سختیها، بیشتر اوقات با احساس نه چندان خوشایندی از خواب بیدار میشویم. روزِ پیش رو هولانگیز به نظر میرسد. “روزنگاری” نوعی جریان سیّال ذهن است.
هر فکری که از ذهن میگذرد را بنویسید بیدغدغه بیمعنی بودن یا درست و غلط بودنهای زبانی؛ فقط هرچه از ذهنتان میگذرد بنویسید، ذهن خود را آزاد کنید تا شاید افکار امیدبخشتری بتواند در آن جای گیرد. بهتر است سه صفحه در روز بنویسید که حدود 30 دقیقه زمان میبرد. این نظریه معتقد است با داشتن روزی پربارتر، نتیجهٔ زمانی که صرف نوشتن کردید را خواهید دید.
کاهش اضطراب و استرس و افکار منفی
وقتی احساسات خود را مینویسیم یاد میگیریم که خود را بشناسیم و دریابیم چه احساسی داریم و چگونه فکر میکنیم و چطور افراد و موقعیتهای زندگی ما را آزرده میکنند. این آگاهی به معنای توانایی مهار احساسات و بروز واکنشهایی است که در هر موقعیت بهترین واکنش ممکن باشند.
پژوهشها نشان میدهد افزایش خودآگاهی نشانههای افسردگی، اضطراب و استرس و افکار منفی را کاهش میدهد و باعث بهبود وضعیت در هر زمینه از زندگی خواهد شد.
مدیریت احساسات و افکار
“مهمترین فایده درمانی نوشتن این است که فعالیتی رها و آزاد است و پیشرفت در آن فقط به خودمان و تواناییهایی که داریم بستگی دارد. امور بسیاری در زندگی خارج از کنترل ما هستند یا فراتر از توان اقتصادی ما قرار دارند در نتیجه امکان انجام آنها را نداریم، اما خریدن قلم و دفترچه کوچکی به راحتی ممکن است و میتواند به ما احساس رهایی بدهد تا بتوانیم احساسات خود را مدیریت کنیم”.
دریافت پیامهای مثبت ذهنی
یکی از بیرحمانهترین رنجها حمله به خود و خودسرزنشگری است. با روزنگاری میتوانیم آنچه که در ذهنمان میگذرد و به خودمان میگوییم به روشنی ببینیم و دریابیم که ما با هیچکس اینطور برخورد نمیکنیم چه برسد به کسی که دوستش داریم. میتوانیم این پیامهای منفی ذهنی را تغییر دهیم، با خودمان مهربانتر باشیم و با کاستن از اضطراب و استرس روابط خوب با دیگران هم شکل میگیرد و رشد میکند”.
نگارش و گردآورنده:رضا رحیمی
منبع: BBC
- لینک منبع
تاریخ: سه شنبه , 21 آذر 1402 (04:35)
- گزارش تخلف مطلب